Vizyon: Bölümün vizyonu, öğrencilerin mühendislik yeteneklerini geliştirmek ve günümüzün modern mühendislik dünyası ile gıda ile alakalı bütün alanlarında, kamu ve tüketicilerin değişen gereksinimlerini göz önüne alarak başarılı öğrenciler yetiştirmektir. Ayrıca; çağdaş, bölgesel, ulusal ve uluslararası proje üreten, evrensel ölçülerde mükemmel bir eğitim, bilim ve araştırma kurumu olmayı hedeflemektedir.
Misyon: Bölüm bilgi birikimine her geçen gün yenilenen teknolojinin de ilave edilmesi ile artan gıda/gıda ürünleri ihtiyacına istinaden gıda üretimi, yeni ürün geliştirme, kalite ve güvenilirlilik sağlama ve gıda kalite kontrolü gibi alanlarda ülke ihtiyaç ve ekonomisine katkı sağlayacak, güncel bilgi, donanım ve beceriye sahip, uluslararası düzeyde bilgi ve teknoloji üretip uygulamaya aktaracak ahlaki değer ve toplumsal sorumluluk sahibi nitelikli Gıda Mühendisleri yetiştirmektir.